Program

Előadásaink köre folyamatosan bővül!

Kiss Zoltán
Kiss Zoltán

export igazgató és az IoT Kompetenciaközpont vezetője – Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH.

Hagyományos eszközök “okos” eszközökké való átalakítása az IoT segítségével – az E-IoT Infrastruktúra alkalmazása

Kovács Gábor
Kovács Gábor

ügyvezető igazgató, DMG MORI Hungary Kft.

360° digitalizáció a DMG Mori világában

Kovács Gábor – ügyvezető igazgató, DMG MORI Hungary Kft.
Bagdi Attila – Digital Sales Manager, DMG Mori Heitec Digital
Varsányi Zsolt – DMG Mori Heitec Digital, Digital Sales Manager

A hazai és nemzetközi piacon meghatározó szerszámgépgyártó, a DMG Mori már több, mint 150 éve gyártja és fejleszti csúcstechnológiás szerszámgépeit, amelyek etalonnak számítanak számos iparágban, legyen szó az autóiparról, repülőgépiparról, fémiiparról. A vállalatot az állandó fejlesztések és innováció jellemzi, így már nem csak a hagyományos géptípusokban, de többek közt az additív technológiákban is élenjáróvá vált. Ez az úttörő felfogás tette meghatározó szereplővé az ipari digitalizációs szolgáltatások és szoftverek nyújtásában is, lefedve egy holisztikus szemlélettel a teljes ipari gyártási közeget, a tervezéstől, előkészítéstől, gyártáson és felügyeleten át a karbantartásig.

Előadásunk során betekintést nyújtunk a DMG Mori nyújtotta digitalizációs kínálatba, kiemelt szerepet adva a szerszámgépek digitalizációs megoldásainak, feladatspecifikus applikációk készítésének, valamint a gyártásütemezésnek.

Nadj István

ügyvezető igazgató, CAD-Terv Mérnöki Kft.

Digital Engineering – megoldás a mérnökhiányra?

Van a Vasember című filmben egy jelenet, amikor Tony Stark a digitális asszisztensével egyezteti a páncéljának a színét, és amíg az elkészül, elmegy egy party-ra. Napjaink fejlesztést támogató (CAx) eszközei is a csúcstechnikát képviselik. Miért nem használjuk ki a lehetőségeiket? Gyakorlatilag képesek vagyunk a környezetünk valósághű digitális ikertestvérét megalkotni és szinte minden tesztet, vizsgálatot elvégezni a virtuális térben. A CAx eszközökkel hatékonyabbnak kellene lennie a fejlesztésnek. És mégis mérnökhiányról szólnak a hírek. De miért?

Napjaink digitalizációs törekvései közelebb juttathatnak bennünket a megoldáshoz, de ehhez szemléletváltásra van szükség. Sokak szerint a digitalizáció bonyolult és drága. Szerintem nem. Pontosítva csak annyira bonyolult és drága amennyire mi magunk azzá tesszük. Hiszem, hogy nem az eszköz határozza meg a működésünket, hanem a céljaink, a folyamataink és a gondolkodásmódunk.

Ferenczi Mónika
Ferencz Mónika

ügyvezető, Blumenthal Consulting

Kihívások a karbantartás menedzsmentben
– lehet-e egyáltalán jól csinálni?

Gyakorlatilag cégmérettől függetlenül fontos, hogy a munkaeszközök megfelelő műszaki állapotban legyenek, és mindig biztonságosan lehessen dolgozni velük. Habár ezzel elméletileg mindenki egyetért, a legtöbb cég csak maximum pár táblázatot vezet a karbantartásról, és viszonylag ritka, hogy minden jogszabályi előírást is figyelembe tud venni.

Csaknem 10 éve tanulmányozzuk a cégek megoldásait erre a problémára kicsi irodáktól a multinacionális gyártócégig. Tapasztalatainkat összegezve keressük a megoldást és osztjuk meg a jó és sikertelen gyakorlati megoldásokat a karbantartással kapcsolatban. A karbantartás messze túlmutat a hibák javításán, és a kopó alkatrészek időszakos cseréjén Ebben az előadásban összeválogattuk a legérdekesebb kihívásokat és a megoldások jó, modern, XXI. századi, 4.0-ás gyakorlatát is.

Bemutatjuk, hogy mennyire szerteágazó terület ez, és milyen sok része van, amit kisebb cégeknek is figyelemmel kell kísérni, pedig sosem gondolnának rá.

Belovai Beáta
Belovai Beáta

IoT szakértékesítési menedzser, MVM NET Zrt.

Az LTE450 hálózat alkalmazása az energiahálózatok digitalizációjában

Grebenár József

ügyvezető igazgató, Emberfejlesztés Kft.

Üzletfejlesztés egyszerűen